Start > Stora aktörer > QlikTech

QlikTech

QlikTech är en av de största inom Business Intelligence (BI). QlikTech, som är grundad i Sverige, har sitt huvudkontor i Radnor som ligger i USA, men det finns kontor på många ställen i världen. QlikTechs kunder finns i över 100 länder i hela världen. QlikTech har expanderat kraftigt de senaste åren och har de satsat stenhårt på tillväxt.

I Sverige är QlikTech en av de allra största inom Business Intelligence, kanske till och med den största.

QlikView - Lätt att använda

QlikTechs lättanvända och kraftfulla beslutstödssystem (QlikView) tillhandahåller sökfunktionalitet och analys av riktigt hög klass. Den är dessutom mycket lätt att använda, lite grann som att använda ett Office-program. Med QlikView kan man hantera traditionella BI-lösningar men det finns även nya möjligheter för analyser i realtid (utan väntetid) som enkelt kan delas och skickas (finns även som applikationer till mobilen).

Det som kanske skiljer sig mest med QlikView jämfört med de andra stora aktörerna inom BI är att den har ryktet om att vara mycket lätt att använda, inte bara de enkla sökningarna i de vanligaste kontorsprogramvarorna utan även i de storskaliga analyserna.

QlikTech - ett företag att räkna med

QlikView har utvecklat en teknik som gör det möjligt att presentera och söka information (bland annat med stor framgång för läkemedelsindustrin) på ett helt nytt sätt jämfört med andra BI-verktyg från andra leverantörer. Nästan alla stora kunder till QlikTech har satt användbarheten i centrum och är mycket nöjda. Vi är övertygade om att QlikTech är ett företag som har mycket stora möjligheter att dominera marknaden inom Business Intelligence den närmaste tiden. De andra stora aktörerna kommer att bli tvingade att utveckla sina produkter så att de blir mer användarvänliga.